The Slaughterhouse, un thriller iranian puternic și tragic

The Slaughterhouse este un thriller pe care nu trebuie să îl ratezi sub nicio formă.

În Slaughterhouse trei bărbați încearcă să scape de mai multe cadavre. Un punct de plecare excelent pentru un thriller puternic și tragic deopotrivă. Acest thriller Iranian este opera realizatorului Abbas Amini care, odată cu acest film schimbă puțin registrul.

Slaughterhouse: trei personaje la abator

Încă din primele minute, Slaughterhouse atinge un nivel de intensitate care nu dispare deloc de-a lungul întregului film, doar scade puțin. În cursul acestei introduceri magistrale, Abed, paznic la un abator, disperat, cere ajutorul fiului său Amir.

Sub presiune constantă din partea șefului său, Abed caută cu disperare să scape de trei cadavre ale unor bărbați morți în camera frigorifică.

Cadrul de deschidere reprezintă de fapt o metaforă pentru o țară căzută pradă crizei financiare care îi sufocă pur și simplu pe locuitori. O situație pe care realizatorul Abbas Amini o compară cu un abator, cu un măcel.

Alegeri otrăvite

Curând, Abbas Amini ne confirmă următorul lucru: cauza decesului celor trei bărbați pe care protagoniștii încearcă să îi facă nevăzuți este doar un element secundar al intrigii.

În timp ce nemilosul patron al lui Abed, Motevalli își continuă existența lipsită de scrupule, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Abed și Amir continuă să trăiască într-o sărăcie lucie, încercând cu disperare să țină secret locul în care trăiesc.

Una din cele mai puternice scene ale filmului este cearta dintre tată și fiu cu privire la economia din Iran. Al doilea încearcă să îl convingă pe primul că este victima unui sistem putred pe care el încearcă să îl înțeleagă.

Amir devine rapid centrul intrigii și devine o punte pentru toate celelalte personaje. Spectatorul află încetul cu încetul mai multe lucruri despre Amir: că a fost expulzat din Franța unde a petrecut doi ani după gratii și că, din cauza unor decizii greșite, nu a reușit să își regăsească nici acum liniștea.

Slaughterhouse este disponibil în cinematografe din 5 ianuarie 2022.

Reply