The Gilded Age – de la creatorul Downtown Abbey

HBO va incepe anul asa cum trebuie cu noul serial al creatorului Downtown Abbey, un serial cu o actiune plasata in secolul XIX.

The Gilded Age este, fara indoiala, cel mai asteptat serial de la inceputul anului 2022 precum a fost Bridgerton, anul trecut. In spatele scenariului dramei de epoca, o gasim pe Sonja Warfield dar mai ales pe Julian Fellowes, creatorul Downtown Abbey al carui succes pe micul ecran a fost exportat in cinema cu mai multe filme. Trailerul noii fictiuni HBO a fost dezvaluit in noiembrie anul trecut si un lucru e sigur- promite sa calce pe urmele fenomenului britanic. Compus din noua episoade, programul este regizat de Michael Engler si Salli Richardson-Whitfield. 

Fictiunea urmareste artistii din New York City in 1882, in timpul „epocii de aur” a Statelor Unite, prospere din punct de vedere economic. Dar aceasta crestere nu a adus beneficii tuturor. In timp ce unii se bucura de averi imense, altii sufera pierderi considerabile. Marian Brook, orfana dupa moartea tatalui ei, paraseste Pennsylvania pentru a calatori la Big Apple, pentru a trai cu matusile ei bogate. Insotita de Peggy Scott, o autoare afro-americana aspiranta, eroina se va trezi implicata intr-un razboi social intre una dintre matusile ei si vecinii ei incredibil de bogati. Novice in aceasta lume a opulentei si aspectului, Marian va trebui sa se impace cu regulile inaltei societati din New York. 

Castingul. Louisa Jacobson , fiica lui Meryl Streep , va juca in serial ca protagonista principala. Actrita Christine Baranski vazuta in ( The Good Wife , Mamma Mia! ) , va juca rolul Agnès van Rhijnet, iar Cynthia Nixon ( Sex and the City ) o va interpreta pe Ada Brook. Acestia ii vor reprezenta pe fostii bogati precum actorul Blake Riston, care se va strecura in pielea lui Oscar van Rhijn. Carrie Coon ( Gone Girl ) isi va imprumuta trasaturile lui Bertha Russell, sotia ambitioasa a magnatului cailor ferate George Russell, interpretata de Morgan Spector ( Homeland).) si Gladys Russell interpretata de Taissa Farmiga vor fi de partea noilor averi. Peggy Scot, prietena lui Marian Brook, va fi interpretata de actrita de la Broadway Denée Benton .

Reply