Recomandare 3 filme bune dar vechi de groază

Ești în căutarea unor filme de groază în maraton? Fă-ți seara cu adevărat înfricoșătoare văzând unul sau chiar toate cele 3 filme de groază prezentate mai jos.

The Shining (1980)

Acest film și-a respectat numele și regret că nu l-am văzut mai devreme, dar sunt și recunoscător pentru că îl apreciez mai bine decât aș fi făcut-o dacă eram mai tânăr. Nu mă așteptam să recunosc multe scene iconice doar din acest film. La început m-am gândit „cât de rău ar putea deveni”, dar în fiecare scenă am observat cum ochii lui Jack străluceau din ce în ce mai mult de nebunie și, sincer, a fost atât de palpitant de urmărit. Cred că asta se datorează în principal faptului că se izolează de familia sa, pretinzând că trebuie să muncească și așa mai departe.

Danny este atât de ciudat și nu-i înțeleg clarviziunea, de unde o are și alte chestii, dar a fost terifiant să-l văd pe acest copil având viziuni cu sânge și moarte, fiind urmărit de propriul tată cu un topor, fiind atacat și etc.

Sincer, mi-aș fi dorit ca bucătarul să fi trăit, e o nebunie cum ar fi călătorit prin iarna grea doar pentru a-i salva. Speram să supraviețuiască cu toții.

Psycho (1860)

Și mai puțin înseamnă mai mult. Filmele ca acesta sunt adevărate bijuterii. Este un clișeu, dar este adevărat: nu se mai face așa ceva. Filmele de groază din ziua de azi nu mai au nici măcar o urmă de subtilitate. Subtilitatea, atunci când este livrată corect, poate crește credibilitatea unui film de groază, este suspansul cel mai mare. Filmele de groază din ziua de azi sunt lipsite de suspans subtil, sincer mă fac să râd, iar asta nu e groază. Ele sar peste rechin invariabil. Nimic nu este lăsat în seama imaginației. Acest film este diferit.

Interpretarea lui Anthony Perkins (Norman) în acest film este uimitor de bună. Scenariul și interpretarea lui Perkins portretizează la perfecție un schizofrenic înfiorător închis în casă. Interpretarea lui este superbă și convingătoare. Personajul lui Norman Bates a fost înfiorător de realist, un tip cu adevărat ciudat.

Rolul detectivului Arbogast este foarte bine portretizat. Dacă apreciați vechile alb-negru se găsesc pe site-urile de filme online subtitrate, iar acest film este foarte recomandat.

Alien (1979)

„Alien” este unul dintre primele filme la care mă gândesc când îmi vine în minte cuvântul „atmosferă”. Ridley Scott creează în mod strălucit un cadru în acest clasic al horror-ului științifico-fantastic care este încă explorat cu prequel-uri și continuări. Totuși, nu este vorba doar de decor, ci și de modul în care intriga se construiește încet și există multe momente de pauză pentru a te familiariza puțin cu personajele. Acest film, împreună cu alte filme clasice de la sfârșitul anilor ’70, cum ar fi „Halloween”, a stabilit cu adevărat modelul pe care majoritatea filmelor de groază moderne îl reproduc.

Acest film este o minune la nivel fotografic, o mare parte din compoziția cadrelor, iluminatul și scenografia creând cu adevărat o experiență întunecată și claustrofobă. Ideea unui monstru uriaș de 2 metri înălțime, cu sânge acid și o gură retractabilă în gură, care îi vânează pe membrii echipajului unul câte unul, este un gând înfiorător.

Trebuie acordată multă atenție lui Sigourney Weaver în rolul lui Ripley. Acesta a fost un rol de debutant pentru ea și este un rol pe care îl explorează în continuare și căruia îi aduce și mai multă perfecțiune în continuarea filmului. Cele mai multe dintre celelalte personaje nu merită să fie menționate, în afară de Lambert (Veronica Cartwright), care mi s-a părut extrem de nesuferită și enervantă (îmi dau seama că aceasta a fost probabil intenția lui Ridley Scott cu acest personaj, totuși). De asemenea, mi-a plăcut foarte mult personajul lui Yaphet Lotto, Parker. Fără prostii.

Este un film care trebuie vizionat. Multe tropi clasice ale filmelor de groază au fost generate de acesta. Și, cu decenii în urmă, este încă extrem de greu de urmărit, la fel ca extraterestrul său omonim.

Reply