Lamb, un film bun 2021 de sfârșit de an

Un lucru este sigur, Lamb este un film apărut la sfârșit de an 2021 care nu trebuie ratat.

Talentata Noomi Rapace se reîntoarce cu Lamb, o producție islandeză dirijată de realizatorul Vladimar Johannsson, în care actrița se ocupă de creșterea unui miel cel puțin ciudat.

Noomi Rapace a lăsat o perioadă deoparte nebunia de la Hollywood și a revenit cu un film mai simplu, cu un buget mai limitat. O vedem în Islanda, țara sa de baștină, într-o dramă fantastică cu accente horror, intrigant și eficient deopotrivă.

Film minimalist și contemplativ, Lamb povestește viața de zi cu zi a unui cuplu de crescători de oi, Maria și Ingvar, care locuiesc izolați în munții islandezi. Atunci când descoperă un nou-născut misterios printre miei, un miel dizgrațios și cu origine necunoscută, decid să îl păstreze și să îl crească ca pe propriul lor copil.

Acest lung-metraj destul de ciudat propune o abordare minimalistă a subiectului în ciuda tematicilor care ar fi putut cădea rapid în sfera horror. Însă, Vladimir Johannsson reușește să păstreze o formă de calm și de simplitate în povestea sa.

Cineastul refuză să își transpună povestea, care se pretează cu toate acestea perfecțiunii, într-o dimensiune a horrorului clasic. Chiar dacă filmul păstrează o identitate îngrijorătoare și o atmosferă uneori opresantă și nesănătoasă, Lamb nu cade nicio clipă în grotesc.

Vladimir Johannson propune o punere în scena simplă care se bazează pe decoruri naturale superbe, o prezență restrânsă a dialogurilor, o atmosferă glacială și tulburătoare în mod constant. Lamb rămâne la granița dintre fantastic și horror, fără să cadă vreodată complet în cea de-a doua categorie.

Lamb se bazează în egală măsură pe vechea temă a creaturilor din munți. Între vise și coșmaruri, prin intermediul unui stil unic și un design estetic al nou-născutului și a creaturilor în mod voluntar perturbante, cineastul ne propune un film inteligent.

Lamb a fost lansat în cinematografe pe data de 29 decembrie 2021.

Total Comments (1)

  1. Despre Filme decembrie 8, 2022

Reply